1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Tel: +36 1 203 0283

Fax: +36 1 883 3636

E-mail: info@gdf.hu

Microsoft AATP program

Hivatalos Microsoft tanfolyamok – főiskolai fakultatív tantárgyként

 

A Microsoft cég által felsőoktatási intézmények részére meghirdetett AATP (Authorized Academic Training Program) keretében a hallgatók indexbe felvehető tárgyként választhatnak a hivatalos Microsoft tanfolyamok közül. Főiskolánk is részt vesz ebben a programban, és a 2010. évben immáron két speciális témakör közül is választhatnak a hallgatók! Az így felvett tantárgy anyaga megfelel a Hivatalos Microsoft Oktatóközpontok által oktatott tananyagoknak, a tanfolyamokat hivatalos Microsoft oktatók tartják. A választható fakultatív tárgyaink (2010. szeptembertől kezdődően):

 

 

Windows Server 2008 üzemeltetés

 

A legnépszerűbb szerveroldali Microsoft termék és használatának megismertetése, az alap rendszergazdai ismereteket elsajátítása, és hivatalos Microsoft vizsgára való felkészítés!

 

Microsoft Certified IT Professional (MCITP) vizsgafelkészítő

A tanfolyam során a hallgatók megismerik a Windows Server 2008 rendszerek üzemeltetésével, karbantartásával és optimalizálásával kapcsolatos fogalmakat, feladatokat, az adminisztratív eszközök használatát és röviden megismerhetik a jövőben megjelenő Windows Server 2008-hoz kapcsolódó újdonságokat is.

 

Szükséges előképzettség: a hallgatóknak a képzés sikeres elsajátításához azonban az alábbi előképzettséggel rendelkezniük kell: számítógépkezelési, Windows kliens(ek) felhasználói ismerete, hálózatos ismeretek és gyakorlat. Korábbi hálózatos operációs rendszerüzemeltetési ismeret előny. Mivel a tananyagok egy része angol nyelvű, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvtudás szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik.

 

Tanfolyami tematika: a Windows Server 2008 beállítása, kezelése karbantartása. A számítógép felhasználói fiókok, csoportok, Domain Name System (DNS) zónák, a kliensek beállításai, csoportházirend-objektumok. Az új Active Directory® Lightweight Directory Services és az Active Directory Rights Management Service konfigurálása. Távoli hozzáférés, a Network Access Protection (NAP), hálózati hitelesítés, az IPv4 és IPv6 címzés, és a DNS-replikáció, virtuális gépek, Server Core telepítés, tervezés kiszolgálói szerepkörök. Biztonság, adatmentések, tárolás, a hálózati terheléselosztás, menedzsment szoftver telepítése.

 

Időtartam: 30 óra

 

Windows 7 üzemeltetés

 

A Microsoft kliens operációs rendszerének rejtelmei, az alapfelhasználáson túlmutató konfigurációs beállítások ismertetése, és hivatalos Microsoft vizsgára való felkészítés!

 

Microsoft Certified Technical Specialist (MCTS) vizsgafelkészítő

 

A tanfolyam során a hallgatók megismerhetik a Windows 7 rendszerek üzemeltetésével, karbantartásával és optimalizálásával kapcsolatos fogalmakat, feladatokat, az adminisztratív eszközök használatát és röviden megismerhetik a jövőben megjelenő Windows 7-hez kapcsolódó újdonságokat is.

 

Szükséges előképzettség: a hallgatóknak a képzés sikeres elsajátításához azonban az alábbi előképzettséggel rendelkezniük kell: számítógépkezelési, Windows kliens(ek) felhasználói ismerete, hálózatos ismeretek és gyakorlat. Korábbi hálózatos operációs rendszerüzemeltetési ismeret előny. Mivel a tananyagok egy része angol nyelvű, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvtudás szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik.

 

Tanfolyami tematika: Windows 7 telepítése, frissítése, vándorló felhasználói adatok, rendszerképek telepítéshez, alkalmazások kompatibilitás vizsgálata. IPv4, IPv6, vezeték nélküli, VPN, mobil és távoli kapcsolat, és a Windows tűzfal. Windows BitLocker®, UAC, és hozzáférés szabályozás, megosztott erőforrások, eszközkezelés, illesztőprogramok és lemezkezelés. Teljesítményoptimalizálás, rendszermonitorozás, frissítések, biztonsági mentések – visszatöltések.

 

Időtartam: 30 óra

 

Lebonyolítás, jelentkezés:

 

A fakultatív tárgyakat a jelentkezők számának függvényében tudjuk indítani, max. 18 fő/csoport létszámmal, az érdeklődésnek megfelelően. A pontos időpontok 2010 szeptemberében kerülnek kihirdetésre, melyek felkerülnek az ETR rendszerbe is, illetve ezekről a jelentkezőket a főiskola tájékoztatja. A tanfolyamok 30 órásak, a képzés 9.00-17.00 között (szünetekkel) kerül lebonyolításra a főiskola tantermeiben (1119 Budapest, Mérnök utca 39.). Amennyiben ezt a létszámot a jelentkezők nem lépik túl, nem lesz előzetes válogató illetve bekerülő vizsga/szintfelmérő.


A fakultatív tantárgy csak a budapesti hallgatóknak lesz elérhető a speciális szervezési követelmények miatt. Túljelentkezés esetén az adott tárgyhoz előzetes bekerülő szintfelmérőt szükséges a jelentkezőknek írni, mely elsősorban az IT ismereteket, Windows XP és hálózatos ismereteket méri. Ezen szintfelmérési esetében az érintett hallgatókat a részletekről (szintfelmérés módja, időpontja, stb.) értesítjük.

 

A képzés költségei:

 

A fakultatív tantárgyként elfogadott tanfolyam térítésmentes, a hallgatóknak amennyiben hivatalos Microsoft vizsgát szeretne tenni, ennek a díját kell kifizetnie.

 

A képzés vizsgája:

 

A tárgyak vizsgakötelesek. A hallgatók térítésmentesen tehetik le a képzést követően a belsős GDF-es vizsgát (a leadott tanfolyami anyag alapján egyedileg összeállított 15-20 kérdéses tesztsor) a tantárgyból, melyet az elért pontszámtól függően ötfokozatú értékelési skálán értékelünk. A vizsga a tanfolyam végén, az utolsó nap történik. Igény esetén félévenként meghirdetünk külön vizsgaidőpontot is.


Akik hivatalos Microsoft vizsgát is szeretnének tenni a tanfolyam végén (így nemzetközileg is elismert tanusítványt és oklevelet szerezve leendő diplomájuk mellé) azoknak a mindenkor esedékes díjszabásnak megfelelő vizsgadíjat kell befizetniük a SZÁMALK továbbképzés vizsgaközpontjában. A vizsga sikeressége esetén automatikusan jeles osztályzattal zárul a tantárgy, és a hallgató megszerzi a Microsoft tematikához kapcsolódó megfelelő minősítő címet is. Sikertelen hivatalos vizsga esetén az elért pontszámtól függően tudunk még megajánlott jegyeket is adni.

 

További információk: www.szamalk.hu (Microsoft tanfolyamok, Vizsgák)

 

 

További információk a képzésekről:

 

Peck Tibor (MSDN Kompetencia Központ)
Telefon: (1) 203-0304 /1230 mellék
E-mail: peck@gdf.hu