1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Tel: +36 1 203 0283

Fax: +36 1 883 3636

E-mail: info@gdf.hu

A központról

Microsoft Kompetencia Központ a GDF-en

 

A Microsoft elkötelezett a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóinak minél magasabb színvonalú képzése mellett. A tantárgyi tematika folyamatos korszerűsítésén kívül szükség van olyan műhelyek létrehozására is ahol, az oktatók és a hallgatók a legkorszerűbb technológiák elméleti alapjait sajátítják el. Ezzel a céllal hozza létre a Microsoft az intézményekkel együttműködve a Microsoft kompetencia központokat. Ezekben a műhelyekben a képzés - a kötelező tantárgyak teljesítésével megszerzett tudásra alapozva – a korszerű technológiák egy-egy vertikumára fókuszál. Ilyen speciális tudás megszerzésével olyan tudásközpont jön létre, amelyből az intézmény, az oktató, a hallgató és a Microsoft is profitál.

 

A kompetencia központ létrehozásának két alapvető feltétele van:

  • Korszerű számítógépes labor, ahol a délutáni órákban speciális Microsoftos technológiai képzések folynak.
  • Az intézmény adott szakjának törzsanyagában megfelelő számban és minőségben szerepeljenek a Microsoft technológiát oktató tantárgyak.

Az alapfeltételek teljesülése után az intézmény kompetenciáit figyelembe véve kell a kompetenciaközpont tudásbázisát létrehozni. A Gábor Dénes Főiskola szakmai egyeztetéseket követően a Microsoft által felkínált tématerületek közül az alábbi hármat választotta:

  • Dynamics + SPS + SQL + BI együtt
  • Developer designer (Devigner)
  • SW development methodologies (MSF)

A központ ünnepélyes megnyitójára 2009. február 25-én került sor, a GDF Etele úti épületében. Ma már a Kompetencia Központ a Főiskola új, Mérnök utcai épületében működik, vezetője Peck Tibor, szakmai vezetője Endrődi Tamás.

A megnyitóról készült képek: