1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Tel: +36 1 203 0283

Fax: +36 1 883 3636

E-mail: info@gdf.hu

Partnereink

2015. szeptemberében elindított együttműködési munka.

 

Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület

A tehetségpont célja a kállósemjéni és a környező településeken lakó diákok és fiatalok tehetséggondozása. Többek között tagjai részére biztosítják a rendszeres képzés, önképzés és sportolási, versenyzési lehetőségeket. Szakköröket és nyári táborokat szerveznek és bonyolítanak le. Kapcsolatokat építenek ki belföldi és külföldi szervezetekkel.
 

A KDIE-s diákoknak a GDT 3D grafika és diákműhely a 2015/16. tanév I. szemeszterében Skype-on, illetve ooVoo-n keresztül tartott foglalkozásokat, ahol a Blender segítségével a 3D képkészítés alapjainak elsajátítását tutorálták. A részletek a 3D műhely területén találhatók meg.


 

A Gábor Dénes Tehetségpont 2010 elején megkezdte partneri kapcsolatainak kialakítását más Tehetségpontokkal. 2010-ben az alábbiakkal indítottuk el az együttműködő munkát.

 


 

 

Puskás Tivadar Távközlési Technikum - Tehetségpont

 

Mely tehetségpont specifikuma a műszaki pályák és különösen az infokommunikáció irányában elkötelezett tehetséges diákok felkarolása és segítése.

http://puskas.hu
http://www.geniuszportal.hu/?q=node/225

Meghívó

 

Puskás Tivadar Távközlési Technikum - Tehetségpont

 

 

 


 

Szent-Györgyi Albert Tehetségpont

 

 

Mely Tabon, Somogy megye Koppány-völgye kistérségének központjában jött létre, ahol a szellemi lét mentsvára a középiskola és az általános iskola. A megyének ez a része is  bővelkedik tehetséges és serény, tudományokra éhes diákokban.

 

http://www.geniuszportal.hu/?q=node/239

 

Szent-Györgyi Albert Tehetségpont

 


 

 

Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium –Tehetségpont

 

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium ismertetője

http://www.geniuszportal.hu/?q=node/107
http://www.petofi-bhad.sulinet.hu/iskola/iskola.htm

 


 

 

A Gábor Dénes Tehetségpont több tanévben több középiskolában hirdette meg tehetséggondozó programját, és érdekes tudománynépszerűsítő előadásait.

 

Ezekkel a középiskolákkal igyekszünk a jó partneri kapcsolat kialakítására, és fenntartására. Lehetőségeinknek megfelelően, várjuk és fogadjuk diákjaikat a Diákműhelyeinkbe, valamint előadásainkkal bekapcsolódunk tehetséggondozó iskolai programjaikba. 2010 februárja óta 5 előadást tartottunk, és Diákműhelyeinkben 20 középiskolás diák tevékenykedik. Tervezzük további műhelyek indítását, valamint további előadásokkal, előadókkal szeretnénk bővíteni a lehetőségeinket.

 

A dunaújvárosi RUDAS Szakközépiskolában (http://www.rudas.hu/web/index.php) két alkalommal voltunk, az első alkalommal az INFORUM programsorozat keretében Dr. Bognár Géza tartott előadást a 3D modellezésről és annak műszaki alkalmazásairól. Ezt a rendezvényt kétévente rendezi meg az iskola, melyen az informatika szakos tanulók és vendégeik mutatkoznak be. Az idei rendezvény különös aktualitását az adta, hogy az iskola idén ünnepli 35. évfordulóját.

A második alkalommal rendkívüli fizika órát tartott Dr. Szász Gábor a 10. osztályosoknak a holográfiáról.

 

A rendkívüli fizika óra a holográfiáról