1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Tel: +36 1 203 0283

Fax: +36 1 883 3636

E-mail: info@gdf.hu

KMOP-4.2.1/B-2008-0002

 

EU támogatással felzárkózási program
az Európai Felsőoktatási Térséghez

 

 

A Gábor Dénes Főiskolán folyamatban lévő projekt célja az infrastruktúra és IKT fejlesztés megvalósítása, ami elősegíti az intézmény felzárkózását az Európai Felsőoktatási Térség intézményhálózatához, s biztosítja, hogy a főiskola a tudásalapú társadalom követelményeinek megfelelő versenyképes szolgáltatásokat nyújthasson. A fejlesztések fő iránya kutatást és oktatást támogató-, intézményirányítást segítő informatikai infrastruktúrafejlesztés, továbbá megvalósul az elektronikus távoktatást segítő korszerű videokonferencia, valamint tananyagfejlesztő rendszer bevezetése is.

 

A Bolognai Egyezménynek megfelelően a GDF is bevezette a többciklusú képzési rendszert. A Felsőoktatási Törvény alapján kidolgozta az új struktúrának megfelelő oktatási programokat, amihez elengedhetetlen az infrastrukturális háttér fejlesztése. Ehhez nyújt támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával megvalósuló 120 millió forintos fejlesztés.

 

Céljainkat alátámasztják az országos és nemzetközi felmérések, melyek szerint a felsőoktatási piacon csak a fejlett informatikai háttérre épülő minőségi szolgáltatásra van igény. A GDF elmúlt 16 évi működése igazolta, hogy alapítói valós társadalmi és munkaerő-piaci igények kielégítésére kellő tempóban építették ki az intézményt. A projekt megvalósításával a főiskola infrastrukturálisan fel tud készülni az európai közös fejlesztési és kutatási tér által megkövetelt tartalmi fejlődésre.

 

Az elektronikus oktatási rendszer korszerűsítése és összekapcsolása a főiskola e-learning rendszerével több ezer hallgató számára könnyíti meg a tanulmányaikhoz kapcsolódó ügyintézést, adminisztrációt. A hálózat fejlesztésével javul a belső és külső adatszolgáltatás minősége, megbízhatósága. Az e-learning oktatás színvonalát emeli a videokonferencia rendszer kiépítése. A laborfejlesztésekkel erősödik a gyakorlati képzés, a szakmérnöki szakok gyakorlati oldalának fejlesztése, és kutatási feladatok ellátása. A tartalomfejlesztési tevékenység javításával a GDF növelni tudja versenyképességét.