1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Tel: +36 1 203 0283

Fax: +36 1 883 3636

E-mail: info@gdf.hu

Bemutatkozás

Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ

 

 

 

A 2015 novemberében elfogadott, új Nemzeti Felsőoktatási Törvény lehetőséget biztosít Közösségi Felsőoktatási Képzési Központok létesítésére önkormányzatok, ill. helyi partner cégek részvételével.  A Gábor Dénes Főiskola és Siófok Város Önkormányzata közösen folyamodtak az Emberi Erőforrások Miniszteréhez ilyen képzési központ létrehozására. Az Oktatási Hivatal 2016 szeptemberi kezdéssel engedélyezte Siófokon, a Petőfi sétány 1. sz. alatt a Gábor Dénes Főiskola képzési programjainak indítását.

 

A Gábor Dénes Főiskola közel 25 éves, államilag elismert, alapítványi fenntartású felsőoktatási intézmény. Fennállása óta mintegy tizenötezer informatikus mérnök és közgazdász diplomát bocsátott ki. Sajátossága a távoktatási módszerek alkalmazása, amely lehetővé teszi a munka és család melletti tanulást rugalmas időbeosztásban. Az intézmény korszerű elektronikus tananyagrendszerrel rendelkezik, és nagy tapasztalata van a vidéki, illetve határon túli konzultációs központok szervezésében.

 

Siófok városának az új képzési lehetőségen kívül sokat jelent, hogy a műemlék jellegű épület újra jó kezekbe kerül. A főiskola és a város önkormányzata számos rendezvénnyel, tudományos konferenciával, nyári tanfolyammal szeretné megtölteni az értékes épületet.