1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Tel: +36 1 203 0283

Fax: +36 1 883 3636

E-mail: info@gdf.hu

Intézményi nyelvi vizsga

A felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő 107. §-a értelmében az állami nyelvvizsga mentesség – az intézmény döntése és a törvényben meghatározott időhatárok és jogosultsági körök alapján – azokat illetheti meg, akik számára az érintett szak képzési-és kimeneti követelményeiben (KKK) meghatározott nyelvi követelmények az oklevél megszerzéséhez általános nyelvvizsgát írnak elő, és az intézmény által szervezett nyelvi vizsgát teljesítik.

 

A főiskola által szervezett nyelvi vizsga napja és a volt hallgató záróvizsgájának napja között legalább 3 évnek (vagy annál több időnek) kell eltelnie.  A hallgatónak diplomája megszerzéséhez a főiskola által szervezett külön nyelvi vizsgát kell teljesítenie. Tehát az első, 2012 őszén szervezendő nyelvi vizsgán azok vehetnek részt, akik 2009-ben a tavaszi-nyári záróvizsgán, vagy azt megelőzően sikeresen záróvizsgáztak. Fontos kiemelni, hogy amennyiben a hallgató esetleg egy másik felsőoktatási intézményben is záróvizsgázott, a GDF-en teljesített nyelvi vizsga alapján nem lesz jogosult a másik felsőoktatási intézmény oklevelének átvételére.

 

Figyelem! A tanfolyamok keretében szervezett vizsgákon csak az vehet részt, akinél teljesül a záróvizsga időpontjától számított 3 éves várakozási idő! A szóbeli vizsgákon való részvétel elengedhetetlen feltétele a sikeresen teljesített írásbeli vizsga!

Kérjük a tanfolyam és vizsga jelentkezéseknél ezeket tartsák szem előtt, annak érdekében, hogy a korlátozott létszámkeretek végett, másoktól ne vegyék el a jelentkezés lehetőségét.

Figyelem! Az intézményi nyelvi vizsga 2016. júniusban lezárul.

 

Kérem a jelentkezést megelőzően olvassa el az intézményi nyelvi vizsga tájékoztatóját!

 

Letölthető dokumentumok:

- Nyelvtani követelmények

- Szóbeli témakörök

- Gyakran ismétlődő kérdések (GYIK)
- Mintavizsga
 

 

Vizsgaidőpontok

 

JELENTKEZÉS ITT! (regisztráció a tanfolyam- és vizsgaidőpontok eléréséhez)