1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Tel: +36 1 203 0283

Fax: +36 1 883 3636

E-mail: info@gdf.hu

Általános tudnivalók a diákigazolványról

Hogyan igényelhetek állandó diákigazolványt?

El kell mennie egy Okmányirodába, ahol rögzítik fényképét, aláírását és kap egy NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlapot.
Neptunban az Ügyintézés/Diákigazolvány igénylés menüpont alatt indíthatja el igénylését. Sorszámként az Okmányirodában kapott NEK adatlapon szereplő azonosító számot kell megadnia. A beállított lakcímnek karakter pontosan meg kell egyeznie a lakcímkártyáján szereplő címmel. Amennyiben a Neptunban szereplő cím nem egyezik, a lakcímkártyájáról egy másolatot el kell küldenie (info@gdf.hu) / le kell adnia az Információs Csoportnál.
Az igénylés elmentésével automatikusan generálódik egy kiírás 1.400,- Ft-ról a Pénzügyek/Befizetés oldalon. Befizetés után (gyűjtőszámláról vagy bankkártyáról) tudja a Főiskola az igénylését továbbítani az Oktatási Hivatal felé.

 

Hogyan igényelhetek ideiglenes diákigazolványt?

Diákigazolvány igénylésének elküldése után lesz lehetőség egy igazolás kiállítására, mely ugyanolyan jogokat, kedvezményeket biztosít mint a diákigazolvány. Az igazolás 60 napig érvényes, lejárat után hosszabbítható, kiállítása díjmentes.
Az igazolás átvehető az Információs Csoportnál szerdánként 9,00-16,00 óra között diákigazolvány ügyintézési időben.

 

Mit tegyek, ha elvesztettem a diákigazolványomat?

Nyilatkozatot kell tenni arról, hogy a diákigazolványa elveszett, majd újból meg kell igényelni az állandó igazolványt. Az igénylés feltételei a „Hogyan igényelhetek állandó diákigazolványt?” kérdés alatt olvashatók.

 

Távoktatásos hallgatóként mire használhatom a diákigazolványt?

A kedvezményekről az alábbi oldalakon tájékozódhat:
Diákigazolvány portál:  http://www.diakigazolvany.hu/igenyles/felsooktatas  a diákkedvezmények menüpont alatt.
Diákkedvezmények: http://www.diakkedvezmeny.hu/

 

Mikor kapok érvényesítő matricát a diákigazolványomra?

Az aktuális félévre az érvényesítő matricát a bejelentkezéskor kapják meg. Amennyiben a matrica bejelentkezéskor még nem áll rendelkezésünkre, úgy a Neptun rendszerében tesszük közzé, hogy mely időpontban érvényesíthető a diákigazolvány.

 

Meddig érvényes a diákigazolványomra ragasztott matrica?

Tavaszi szemeszter esetén október 31-ig, őszi szemeszter esetén pedig március 31-ig.